За #ПолеЗаОтговори

История на предаването:

През месец януари 2015 предаването „За децата със Слава и Мимо“ , което се е записвало в студиото на Силвия и Милчо Кацарови, приключва след четири сезона и общо 66 епизода (2012-2015). Мимо Гарсия, който е създател на детското предаване, пише и режисира филма „Насалевци: Бедни Срещу Богати“ в периода март-юни 2015. В края на юни и началото на юли измисля концепцията и името на новото предаване „Поле за отговори“, в което запазва място за себе си като водещ. На снимачната площадка на филма за село Насалевци той се запознава с актрисата Руска Зидарова, която впоследствие е избрана от сценаристката Галя Иванова за водеща. 

Мимо заедно със Слава от „За децата“ създават и предаването „Един час със Слава Леси“, на което той е продуцент. Така през август 2015 в студио „Силвия Мюзик“ в един и същи ден се записват пилотните издания на двете нови предавания.

Първият епизод е излъчен на 21-ви август 2015 година. Следващите издания са планирани да излизат всеки месец на 26-то число. На 23-ти септември е съобщено, че записите на „Поле за отговори“ няма вече да бъдат в студио „Силвия Мюзик“, а в „Пекарната“. На 26-ти септември излиза втори епизод.

На 10-ти октомври става ясно, че само след два епизода Руска Зидарова е напуснала без да уточни причините за решението си. Допълнено е че много скоро ще бъдат обявени новите водещи на предаването, но Мимо остава част от него. На 20-ти октомври излиза епизод №3. В изданието се състои дебюта на участвалата в „Съдби на кръстопът“ Ивелина Янакиева и на младата актриса Гергана Цветанова Тодорова.

От ноември предаването се излъчва повече от един път месечно.

Първите думи в предаването „Здравейте, уважаеми приятели, аз съм Мимо Гарсия“ се произнасят във всеки епизод до момента. Мимо Гарсия участва във всички епизоди до момента. Ивелина участва от епизод 3, сезон 1 до епизод 3, сезон 2 във всеки брой на предаването с изключение на епизоди 12 и 26 (сезон 1). Гергана е във всяко издание от епизод 3, сезон 1 до епизод 3, сезон 2. На 24-ти октомври 2016 сценаристката на предаването Галя Иванова съобщава, че вече има нова формула: един водещ: Мимо Гарсия и интересни гости.

Епизоди 1, 2, 12, 26 (сезон 1) и 4 (сезон 2) са единствени, в които има само двама водещи. Епизод 5 (сезон 2) се води вече от само един водещ – Мимо Гарсия. От февруари 2017-та предаването има спин-оф „Поле За Отговори: Истории за нечие изкушение“.

На 18-ти май 2017-та Gineva.TV преустановява предаването и спин-офа му.

Формула на предаването:

Основната идея е всеки да изрази мнението си напълно свободно. Темите, които се обсъждат са напълно човешки, а проблемите национални. Критиката върви „ръка за ръка“ със справедливостта, а похвалата с истината. Водещите и гостите не се съобразяват с обществените нагласи, а само и единствено с най-важното нещо – морала си.

На #Полето няма скрито-покрито! Слушайте #ПолеЗаОтговори и ще Ви настръхнат косите!

http://www.PoleZaOtgovori.Bg * http://www.Instagram.Com/PoleZaOtgovori * Info@PoleZaOtgovori.Bg

От дата 1-ви юли 2017-та с решение на Gineva.TV домейните polezaotgovori.bg, polezaotgovori.com & pzo.bg няма да бъдат заплащани за следващ период, с оглед на това архивът на предаването „Поле за отговори“ ще бъде достъпен на: http://www.polezaotgovori.mimo.bg